Вчені з Австралії запропонували зберігати енергію в недоїдених фруктах, тобто використовувати їх в якості конденсатора.

Конденсатори – це пристрої для накопичення заряду і енергії електричного поля. Вчені давно хочуть використовувати в якості таких пристроїв харчові відходи, що допомогти їм знайти друге застосування. Опираючись на ранні дослідження, пов’язані з кавунами і іншими продуктами, інженери змогли знайти спосіб створити з джекфрукта і дуріана ультраконденсатори з високими енергетичними показниками.

Вчені перетворили нез’їджені фрукти в аерогель – ультралегкий і пористий матеріал. Цей гель зміг накопичувати заряд і віддавати його. Фахівці вважають цей метод можна буде застосовувати до створення батарей майбутнього.

Варто відзначити, що властивості створених ультраконденсаторів залежать від розміру фрукта.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут