Вчені з Австралії запропонували зберігати енергію в недоїдених фруктах, тобто використовувати їх в якості конденсатора.
Конденсатори – це пристрої для накопичення заряду і енергії електричного поля. Вчені давно хочуть використовувати в якості таких пристроїв харчові відходи, що допомогти їм знайти друге застосування. Опираючись на ранні дослідження, пов’язані з кавунами і іншими продуктами, інженери змогли знайти спосіб створити з джекфрукта і дуріана ультраконденсатори з високими енергетичними показниками.
Вчені перетворили нез’їджені фрукти в аерогель – ультралегкий і пористий матеріал. Цей гель зміг накопичувати заряд і віддавати його. Фахівці вважають цей метод можна буде застосовувати до створення батарей майбутнього.
Варто відзначити, що властивості створених ультраконденсаторів залежать від розміру фрукта.