Вчені заявили, що вживання в їжу деяких продуктів може привести до хронічного запалення і розвитку серцево-судинних захворювань. Дослідники також дали поради по харчуванню.

Коротко про дослідження, опублікованому в науковому журналі Journal of the American College of Cardiology. Автори роботи назвали 18 продуктів харчування, які показали найбільш сильний зв’язок із запальними біомаркерами (хемокінів і інтерлейкіну). Вчені навіть склали прозапальний індекс харчування. Виявилося, що він пов’язаний з підвищенням частоти серцевих захворювань та інсульту. Тобто вживання в їжу таких продуктів підвищує ризик зазначених хвороб на 46%.

Отже в список продуктів внесли червоне і оброблене м’ясо, рафіноване зерно і солодкі напої. Вчені порадили вживати в їжу зелені листові і жовті овочі, цільнозернові продукти, волоські горіхи, кава, чай і вино.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут