Вчені заявили, що вживання в їжу деяких продуктів може привести до хронічного запалення і розвитку серцево-судинних захворювань. Дослідники також дали поради по харчуванню.
Коротко про дослідження, опублікованому в науковому журналі Journal of the American College of Cardiology. Автори роботи назвали 18 продуктів харчування, які показали найбільш сильний зв’язок із запальними біомаркерами (хемокінів і інтерлейкіну). Вчені навіть склали прозапальний індекс харчування. Виявилося, що він пов’язаний з підвищенням частоти серцевих захворювань та інсульту. Тобто вживання в їжу таких продуктів підвищує ризик зазначених хвороб на 46%.
Отже в список продуктів внесли червоне і оброблене м’ясо, рафіноване зерно і солодкі напої. Вчені порадили вживати в їжу зелені листові і жовті овочі, цільнозернові продукти, волоські горіхи, кава, чай і вино.
Volkswagen Caddy – это компактный коммерческий автомобиль, который используется как для перевозки грузов, так и…
Выбирая провайдера VPS/VDS-хостинга, покупатели часто совершают несколько самых распространенных ошибок, которых легко избежать после прочтения…
С выходом iPhone 16 Apple вновь привлекает внимание пользователей и экспертов. Новая модель обещает значительные…
Компанія Acer представила нову модель ноутбука Acer Chromebook Plus 514, яка є розширенням лінійки Chromebook…
Хочете вірте, хочете ні, але з моменту виходу останньої гри GTA пройшло вже понад десять…
Фахівці Університету Дікіна повідомили про розробку гідроелектричного наногенератора, що носиться, в процесі функціонування якого провідні…
Leave a Comment