Вчені заявили, що вживання в їжу деяких продуктів може привести до хронічного запалення і розвитку серцево-судинних захворювань. Дослідники також дали поради по харчуванню.
Коротко про дослідження, опублікованому в науковому журналі Journal of the American College of Cardiology. Автори роботи назвали 18 продуктів харчування, які показали найбільш сильний зв’язок із запальними біомаркерами (хемокінів і інтерлейкіну). Вчені навіть склали прозапальний індекс харчування. Виявилося, що він пов’язаний з підвищенням частоти серцевих захворювань та інсульту. Тобто вживання в їжу таких продуктів підвищує ризик зазначених хвороб на 46%.
Отже в список продуктів внесли червоне і оброблене м’ясо, рафіноване зерно і солодкі напої. Вчені порадили вживати в їжу зелені листові і жовті овочі, цільнозернові продукти, волоські горіхи, кава, чай і вино.
Компанія Acer представила нову модель ноутбука Acer Chromebook Plus 514, яка є розширенням лінійки Chromebook…
Хочете вірте, хочете ні, але з моменту виходу останньої гри GTA пройшло вже понад десять…
Фахівці Університету Дікіна повідомили про розробку гідроелектричного наногенератора, що носиться, в процесі функціонування якого провідні…
Компанія Apple надіслала повідомлення користувачам із 92 країн про те, що вони могли стати жертвами…
Базова лінійка Apple Watch перетворилася на один із найконсервативніших девайсів Apple – це мінорні оновлення…
У Viber провели цікаве дослідження про мобільні платформи, топ брендів і моделей смартфонів, які популярні…
Leave a Comment